Puh. +358 44 5024587 / info@laumahallussa.fi

Portfolio

Salla Peltonen

Kuvittelin opiskelut aloittaessani elokuussa 2017, että minusta klinikkaeläintenhoitaja, mutta voi kuinka nopeasti käsitykseni muuttuikaan. Opiskelun ja työssäoppimisen kautta huomasin, että ensinnäkin hoidan mieluummin ns. perusterveitä eläimiä kuin sairaita, ja toisekseen ihastuin isoihin eläimiin, tuotantoeläimiin, kovin, vaikka monen eläinlajin hoito ja käsittely tulikin täysin uutena asiana.

Opiskelujen edetessä olen myös huomannut, että pidän fyysisestä työstä, ja opin yhä helpoiten tekemällä. Olen tekijä, en lukija. Toki työhön on parasta tarttua, kun on ensin saanut hyvät ja selkeät ohjeet sekä kirjallisena että näytettynä käytännössä. Jotenkin ehdin jo huolestua, että oppimiseni on hidastunut ehkä iän ja elämän myötä, mutta onneksi työssäoppimassa olen saanut päinvastaista palautetta. Huomaan kuitenkin itsestäni, että käyn opitun asian mielessäni monta kertaa läpi ja kertaan työvaiheita samalla kun teen. Tykkään siis tehdä asiat ajan kanssa, varsinkin sillon kyseessä on työ, jota en vielä suorita täysin selkärangasta. Ennemmin hitaasti ja huolellisesti kuin vauhdilla hutoen. 

Portfolini kertoo tämän hetkisestä osaamisestani, ja on toteutettu muotoon joka on helppo täydentää. Minulle tämä portfolio on kuvilla rikastettu CV, josta osaamiseni käy hyvin ilmi työnhakutilanteessa. Koska määränpääni on työllistyä eläintehoitajana, en ole kirjannut portfoliooni jokaista yksityiskohtaa koulunkäynnistäni. Vain ne asiat jotka itse koen tärkeiksi osoittaa oman osaamiseni kannalta. 

Lauma Hallussa -toiminimen takana olen minä, Salla Peltonen. Olen valmistunut joulukuussa 2018 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta eläintenhoitajaksi (Maatalousalan perustutkinto; Eläintenhoidon osaamisala; Eläintenhoitaja). Opiskelujeni alussa kuvittelin, että minusta tulee vielä joku päivä klinikkaeläinhoitaja. No toisin kävi! Jo ensimmäisessä työssäoppimispaikassa huomasin, että nämä isommat eläimet taitaakin olla se minun juttu. Opiskeluissani suuntauduinkin tuotantoeläimiin, ja eläinlajikohtaisiin opintoihin valikoitui hevonen ja koira. Työkokemusta on kertynyt navetasta, tallilta, lampolasta ja kunnaneläinlääkärin vastaanotolta, ja koulussa tuli hoidettua kaikenlaisia pieneläimiä myös. Aikaisemmalta koulutukseltani olen keramiikka-alan muotoilija.

 

Vuonna 2017 päätin lähteä uusille urille elämässäni oltuani reilun 12 vuotta puhelinoperaattorihommissa. Jäin opintovapaalle ja aloitin eläintenhoitajan opiskelut elokuussa 2017. Päivääkään en ole katunut! Ala vei mennessään ja nyt siis jatko-opiskelen eläintenhoidon ammattitutkintoa, koirahieronnan osaamisalaa.

 

Arjessa minulla on vahvasti mukana omat koirat, kissa ja parta-agama. Olen toiminut koirankasvattajana vuodesta 2011, Bullhearts -nimen alla, ja oma rotuni on vanhaenglanninbulldoggi.

 

Eläimet, asiakaspalvelu ja ihmisten kanssa kasvokkain käytävä keskustelu ovat minun ominta juttuani. Tämä on toiminut kimmokkeena oman yrityksen perustamiselle. Ensi eväät yrittäjäksi ryhtymiseen sain osana eläintenhoitajan opiskelujani, kun koulussa suoritettiin Maaseutuyrittäminen -tutkinnon osa. Yritysideani sai rohkaisua työelämäarvioijalta. Valmistumisen jälkeen suunnitelma vaati pientä hiomista ja Voilà, tässä ollaan.

 

Rakkaudesta eläimiin,

 

Salla

Ole koulutukseltani maatalousalan perustutkinnon suorittanut eläintenhoitaja. 

Lisäksi:

-Olen suorittanut eläinten kuljettajan ja hoitajan pätevyyskokeen hyväksytysti hevos-, nauta -ja lammaseläinten osalta.

 

Matkan varrella mukaan on karttunut rutkasti tietoa myös itse opiskeltuna. 

Esimerkiksi:

-Eläimen ihon tehtävät

-Märehtijän, lammas ja nauta, ja yksimahaisen, koiran ruuansuatuksesta. Myös hevosen ruuansulatuksesta.

-Naudan, lampaan ja koiran lisääntymiskierroista.

-Eläinten perusravintoaineet ja vitamiinit.

-Eläinten anatomiaa.

-Pintaraapaisu akvaariokalojen ja akvaarion hoidosta, erilaisten kilpikonnien hoidosta, liskojen, kanien ja jyrsijöiden ruokinnasta ja hoidosta.

Shopping cart

0

Ostoskori on tyhjä.